Pasta med ragu bolognese.

Ikke mye som kan måle seg med

en skikkelig god og langtidskokt ragu sammen med pasta,

toppet med parmesanost.

En skikkelig kjøttsaus, som står og simrer i lang tid,

det kan kun bli godt det.

Og her kan du tømme grønnsaksskuffa for slappe grønnsaker,

det meste funker i en ragu.

Det klassiske er en Sofritto; hakket kjøtt, gulrot, løk og selleri.

I tillegg går alt av tomater i blandingen.

Hvitløk, et par laurbærblader og en skvett rødvin gjør seg godt.

 

Her brukte jeg:

 

500 gram hakket oksekjøtt/kjøttdeig

1 gul løk

3 fedd hvitløk

gamle tomater fra grønnsakskuffa

neve basilikum

sukker

salt, pepper

 ca 1dl rødvin

kajennepepper

oregano

Parmesanost

Pasta

Finhakk løk og hvitløk.

Stek kjøttet i en god og varm stekepanne i smør/olje.

Has over i en gryte.

Tilsett resten, sammen tomater og rødvin.

La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time.

Tilsett mer væske om nødvendig.

 

Smak til med salt og pepper.

Kok pasta.

Serveres med et dryss revet parmesan over.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg