Pasta med ragu bolognese.

Ikke mye som kan måle seg med

en skikkelig god og langtidskokt ragu sammen med pasta,

toppet med parmesanost.

En skikkelig kjøttsaus, som står og simrer i lang tid,

det kan kun bli godt det.

Og her kan du tømme grønnsaksskuffa for slappe grønnsaker,

det meste funker i en ragu.

Det klassiske er en Sofritto; hakket kjøtt, gulrot, løk og selleri.

I tillegg går alt av tomater i blandingen.

Hvitløk, et par laurbærblader og en skvett rødvin gjør seg godt.

 

Her brukte jeg:

 

500 gram hakket oksekjøtt/kjøttdeig

1 gul løk

3 fedd hvitløk

gamle tomater fra grønnsakskuffa

neve basilikum

sukker

salt, pepper

 ca 1dl rødvin

kajennepepper

oregano

Parmesanost

Pasta

Finhakk løk og hvitløk.

Stek kjøttet i en god og varm stekepanne i smør/olje.

Has over i en gryte.

Tilsett resten, sammen tomater og rødvin.

La det hele småkoke under lokk i ca. 1 ½ time.

Tilsett mer væske om nødvendig.

 

Smak til med salt og pepper.

Kok pasta.

Serveres med et dryss revet parmesan over.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg