Sursild.

Sild til julens store frokost- og lunsjbord lages nå.

 

Den trenger noen dager på å godgjøre seg,
slik at alle smakene modnes sammen,
og gjør silda God.
Jeg pleier å lage mange slags sild, men i år blir det bare sursild.
Erfaring tilsier at vi ikke klarer å spise opp alt,
så da er det bedre å lage litt mindre,
og evt. lage mer etter hvert.
Så i år blir det sursild, for det må vi ha på julebordet.
Smaker fantastisk på et stykke mørkt, dansk rugbrød,
gjerne med noe godt å drikke til.
Joda, det ligger an til en laaaang lunsj 1. juledag i år også.
***
Du trenger

5 spekesildfileter

1 stor løk i ringer

 

Lake:

Laken er en enkel 1-2-3 lake. 

Dvs. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.

I tillegg bruker jeg en ts. hel sort pepper.

Og gjerne litt nellik og allehånde.

Det er bare å smake seg frem,

jeg bruker mindre sukker enn oppskriften tilsier,

noen ganger utelater jeg helt sukker,

men det er også en smakssak.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg