Sild til julens store frokost- og lunsjbord lages nå.
Den trenger noen dager på å godgjøre seg,
slik at alle smakene modnes sammen,
og gjør silda God.
Jeg pleier å lage mange slags sild, men i år blir det bare sursild.
Erfaring tilsier at vi ikke klarer å spise opp alt,
så da er det bedre å lage litt mindre,
og evt. lage mer etter hvert.
Så i år blir det sursild, for det må vi ha på julebordet.
Smaker fantastisk på et stykke mørkt, dansk rugbrød,
gjerne med noe godt å drikke til.
Joda, det ligger an til en laaaang lunsj 1. juledag i år også.
***
Du trenger
5 spekesildfileter
1 stor løk i ringer
Lake:
Laken er en enkel 1-2-3 lake.
Dvs. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.
I tillegg bruker jeg en ts. hel sort pepper.
Og gjerne litt nellik og allehånde.
Det er bare å smake seg frem,
jeg bruker mindre sukker enn oppskriften tilsier,
noen ganger utelater jeg helt sukker,
men det er også en smakssak.
0 kommentarer