Idag ble det en hjemmelaget gryte av det jeg fant i kjøleskapet.
Litt forskjellige grønnsaker, som måtte brukes opp,
og et stykke salmalaks,
som jeg hadde fått til halv pris pga dato.
Jeg kjøper alltid ryggfileter,
Back loin, de er magrere og bedre, syns jeg, enn Belly loin.
Jeg brukte
en pose med sukkererter
en halv brokkoli
2 gulrøtter
1 salmalaksfilet
salt pepper
chiliflak
Hvit saus
2 ss smør
2 ss hvetemel
Melk
Kutt erter, gulrøtter og brokkoli i små biter.
Lag sausen, smelt smøret og tilsett hvetemelet.
Spe med melk (gjerne varmet melk) til passe tykkelse.
Det er godt med litt tykk saus, så det blir en gryte og ikke en suppe.
Smak til med krydder, salt og pepper.
Grønnsakene frigir også endel væske, så ikke spe til for tynn saus.
Tilsett grønnsaken og kok opp.
La det trekke til de er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Tilsett laksen i mindre biter rett før servering.
Her kan du bruke det du har av grønnsaker,
og laksen kan byttes ut med annen fisk.
Bruker du f.eks. kyllingfilet i gryta,
må du tilsette denne litt tidligere.
Kyllingen må være gjennomkokt
og den tar litt lengre tid enn fisken.
Lettvint og godt.
Og ganske sunt!
Vel bekomme!