Jeg spiser ikke brød på grunn av allergier,
men jeg baker gjerne brød og knekkebrød av frø,
noe som er enkelt og raskt.
Å det smaker nydelig.
Det ar ikke lang tid å røre sammen frøene,
og rett i ovnen uten heving,
så er det ferdig etter ca. 50 minutter.
6 egg
1 dl olje denne droppet jeg men tilsatte vann i stedet.
2 ts salt
120 gram av hver av følgende ingredienser;
valnøtter, mandler, solsikkerkjerner, gresskarkjerner, linfrø og sesamfrø.
Dette røres sammen i en bakebolle.
Jeg hakker ikke nøtter eller mandler først, syns det er godt med de hele i brødet.
Innimellom tar jeg litt mer av noen frøtyper, og utelater de jeg ikke har.
Det går helt fint.
Hell massen i en godt smurt brødform.
Stekes på 175 grader i 50-60 minutter.
Avkjøles godt før det pakkes inn i plast.
Oppbevares i kjøleskap.
Lang holdbarhet.
Det metter godt, så du trenger ikke mange skivene til et måltid.
Sist jeg bakte brødet, tilsatte jeg litt oregano og chili flakes.
Ca 5 g karbo pr 100 gram brød
Kjempegodt.
Vel bekomme!
#Glutenfritt, #Lavkarbo #Paleo #sukkerfri #sunt #helse #Steinalderbrød #brød #Laktosefri #hjemmelaget #hjemmebakt #baking #brødbakst #matfrabunnen #suntoggodt
nam det så godt ut 😀
eveliin: Ja det er kjempegodt. Anbefales.