Aioli eller hvitløksmajones er noe av det beste jeg vet. Elsker hvitløk, og denne tykke gode kremete majonesen med masse deilig hvitløkssamk er uimotståelig. Jeg har høstet masse persille og har fryseren full, derfor ble det en variant med persille. Det sies jo at persille kamuflerer hvitløkslukten, så man ikke får hvitløksånde, men det tror jeg ikke stemmer med denne.
2 hele tempererte egg
2-3 fedd hvitløk, store fedd
en bunt persille
2-3 dl olje
salt
sitronsaft
Dijonsennep
Ha hvitløk og persille i en høy beholder og kjør glatt med litt olje. Tilsett 2 egg og rør godt sammen.
Ha så i resten og fyll på med olje.
Jeg bruker rapsolje, men bruk hvilken som helst en nøytral olje.
Olivenolje blir ikke godt her, den blir for kraftig.
Fyll på med olje mens du kjører med stavmikseren til det blir en tykk majones.
Så er det bare å tilsette litt flaksalt og sett i kjøleskapet.