Bokhvetegrøt.

 

Her bruker jeg hele korn av bokhvete. Grøten smaker godt og holder deg mett lenge.

Bokhvete er ikke et kornslag, men et frø/kjerne. Bokhvete er naturlig glutenfritt. Det er i slekt med rabarbra.

 Bokhvete har et høyt innhold av proteiner, og masse kostfiber, rikt på jern, kalsium og magnesium, men vær obs på at det er et frø/kjerne, så de med nøtteallergi kan reagere på det.

Ca 2 posjoner

2 dl hel bokhvete
1 liten klype salt
4 dl vann

Skyll bokhveten godt og legg i bløt i en liten kasserolle.

La bokhveten ligge i minst 1 time, men gjerne over natten.

Hell av vannet og ha på nytt vann, før du koker opp. Rør av og til og pass på så det ikke brenner seg fast. Kok i ca 10-15 minutter. Pass på så det ikke koker tørt, da må du helle på mer vann.

Når jeg glemmer å legge i vann bokhveten, så har jeg de rett i en kasserolle og koker lenge, gjerne en times tid. Så er det grøt.

Stø over sukker og kanel eller som jeg bruker, kunstig strøsukker og kanel.

Masse kanel! Restene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, så har man lettvint frokost dagen etter også.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg