Her bruker jeg hele korn av bokhvete. Grøten smaker godt og holder deg mett lenge.
Bokhvete er ikke et kornslag, men et frø/kjerne. Bokhvete er naturlig glutenfritt. Det er i slekt med rabarbra.
Bokhvete har et høyt innhold av proteiner, og masse kostfiber, rikt på jern, kalsium og magnesium, men vær obs på at det er et frø/kjerne, så de med nøtteallergi kan reagere på det.
Ca 2 posjoner
2 dl hel bokhvete
1 liten klype salt
4 dl vann
Skyll bokhveten godt og legg i bløt i en liten kasserolle.
La bokhveten ligge i minst 1 time, men gjerne over natten.
Hell av vannet og ha på nytt vann, før du koker opp. Rør av og til og pass på så det ikke brenner seg fast. Kok i ca 10-15 minutter. Pass på så det ikke koker tørt, da må du helle på mer vann.
Når jeg glemmer å legge i vann bokhveten, så har jeg de rett i en kasserolle og koker lenge, gjerne en times tid. Så er det grøt.
Stø over sukker og kanel eller som jeg bruker, kunstig strøsukker og kanel.
Masse kanel! Restene oppbevares i en tett boks i kjøleskapet, så har man lettvint frokost dagen etter også.