Brun lapskaus med kjøttkaker.

Lapskaus i brun saus, ca. 6 – 8 porsoner.

Når jeg har masse rester, er det greit å lage lapskaus. En fin måte å minske matsvinn på. Her kan det meste brukes, tar det man har igjen fra søndagsmiddagen for her trengs ingen oppskrift.

I dag ble det ganske enkelt medisterkaker, poteter, løk og brun saus.

Jeg hadde massevis av ferdigstekte medisterkaker i fryseren, som jeg tok opp og la i vann i en kasserolle og kokte opp så de tinte.

8-12 kjøttkaker

8 mandelpoteter

vann

1 løk

Kjøttkakene legges i vann og kokes opp, tas opp og deles i biter. Has tilbake i kokevannet sammen med løk og poteter i biter.

Kok opp og kok til potenene er møre og gjennomkokte, ca 25-30 minutter, på svak varme.

Tilsett gjerne kålrot, gulrot, sellerirot, purre eller det du måtte ha liggende i kjøleskapet.

Har du en skalk skinkestek, eller ett par koteletter går dette også i gryta.

Sil kraften og bruk kraften til å lage brun saus.

100 gram margarin

5 ss. hvetemel

ca 1 liter kraft

salt og pepper

1 laurbærblad

5-6 dråper worcestershiresaus

 

 

Smelt smør og tilsett hvetemelet. Varm opp og rør hele tiden til det blir brunt. Når jevningen er blitt brun og fin, spe med varm kjøttkraft, tilsett laurbærblad og smak til med salt og pepper.

La sausen koke i ca. 10 minutter og hell den tilbake til kjelen.

Kok opp.

Smak til med salt, pepper og tilsett kjøttkaker, poteter og løk.

Rør alt inn i sausen og la småputre noen minutter.

Smak til med worcestershiresaus.

Serveres med tyttebær, sylteagurk eller rødbeter. 

Server flatbrød ved siden av.

Fra restemat til festmat!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg