BYGG – matmuffins med bygg-gryn.

 

 

I dag fikk jeg prøvd meg på disse proteinmuffinsene og prøvde å bytte ut havre med bygg. Det gikk helt fint det. Bygggryn legges i kaldt vann natten over før de brukes, slik at de blir myke og gode.

Så er det bare å kjøre deigen sammen på med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

 

Bygg er en kornsort rik på kostfiber, viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter. Dette er viktige byggesteiner som er helsefremmende for kroppen.

Det høye innholdet av kostfiber har vist seg å ha positiv helseeffekt ved økt bruk i matlaging. Redusert kolesterolnivå og bedret tarmfunksjon er blant annet påviste helseeffekter.

Bygg inneholder i gjennomsnitt 78 % karbohydrater, 9-12 % protein, 2 % fett og 5 % fiber. Bygg har derfor i likhet med andre kornprodukter et høyt karbohydratnivå. Karbohydrater er som kjent noe personer med diabetes må tenke på i forhold til blodsukkeret. Det høye fiberinnholdet i bygg bidrar derimot til å gi en jevnere blodsukkerstigning, slik at rask blodsukkerstigning hindres.

 

 

  #turmat #kveldskos #havre #cottacecheese #egg #ost #smeltaost #kveldskos #kosemat #suntoggodt #helse #bygg #lavkarbo #glutenfri #dia diabetes #diabetesvennlig #stabiltblodsukker #blodsukker #ingenheving #hevefri #pizzabunn #matfrabunnen #tradisjon #livsglede #hjemmelaget #bokhvete #protein #proteinpizza #Proteinbunn #lørdagskos #lunsj #aftensmad #lykke #skolemat #trengingsmat #etterskolemat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg