Byggmelsgrøt.

Betaglukan er et stoff som finnes i blant annet havre og bygg.

Det sies at dette stoffet kan senke kolesterolet og virke styrkende på immunforsvaret.

Det skal også være blodsukkersenkende,

så det er fint for alle som ønsker bedre regulering av blodsukker.

Så det skader ikke å prøve å bruke mer av disse urkornsortene.

Derfor ble knekkebrødene byttet ut i dag.

Lørdag morgen og god tid, da blir det grøt. 

 

 

Lettvint og billig mat, så da koker jeg like gjerne nok til ett par dager.

Du trenger kun dette:

Byggmel og havremelk.

Da blir grøten glutenfri og vegansk.

Men bruk gjerne den melken du liker best.

Evt. kan grøten kokes på vann, men det er jo en smaksak.

Syns den ble kremet og god med havremelk.

3 dl mel

1 liter melk

litt salt

 

Kok opp og rør godt, så det ikke klumper seg.

 

La grøten småkoke i ca 10 minutter på svak varme,

mens du røre hele tiden.

Smak til med salt, ca en ts.

Så er det bare å øse opp. 

Server med smørøye og et godt dryss med kanel.

1 kommentar
    1. Supert!
      Har noen en egen oppskrift på brød med mest byggmel?
      Det er så rart,men jeg har nettopp vært syk av covid og det eneste jeg har lyst på nå er byggmel.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg