Chiliolje.

 

Jeg kjøpte nettoppen stor bunt med røde chilier og da blir det gjerne litt chiliolje.

Jeg fryser også noen hel,

da er det lett å ta opp en og rive på rivjernet,

mens de er frosset,

rett over det du ønsker å piffe opp litt.

Da blir det som chilisnø som drysser over tallerkenen.

Men til oljen

 finhakker jeg chiliene og har alt i en liten glassflaske.

Fyller opp med nøytral olje og setter kaldt.

2 store, røde chili

ca 1 dl rapsolje

Når det har stått et døgns tid, har oljen fått masse smak av chili og

kan brukes til å ringle over salater og supper.

Hot og godt.

Holder seg uendelig i kjøleskapet, så lenge chilien er dekekt av oljen.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg