Chiliolje.

 

Jeg kjøpte nettoppen stor bunt med røde chilier og da blir det gjerne litt chiliolje.

Jeg fryser også noen hel,

da er det lett å ta opp en og rive på rivjernet,

mens de er frosset,

rett over det du ønsker å piffe opp litt.

Da blir det som chilisnø som drysser over tallerkenen.

Men til oljen

 finhakker jeg chiliene og har alt i en liten glassflaske.

Fyller opp med nøytral olje og setter kaldt.

2 store, røde chili

ca 1 dl rapsolje

Når det har stått et døgns tid, har oljen fått masse smak av chili og

kan brukes til å ringle over salater og supper.

Hot og godt.

Holder seg uendelig i kjøleskapet, så lenge chilien er dekekt av oljen.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg