Coq au vin. Kylling i vin.

Coq au vin er en herlig og lettvint rett,

som gjør seg godt på festbordet,

når noe skal feires.

Det er en gammel, fransk tradisjonsrett, som ble laget av hane,

men det er ikke så lett å få tak i haner på butikken, så jeg lager av kylling.

Gjerne kyllinglår for å forenkle retten,

så slipper jeg å dele opp hele kyllingen, men bare dele lårstykkene i to.

 

Kjøtt med bein kokes i vin og gir en nydelig kraft til retten.

Jeg serverer ofte med rosmarinpoteter eller provancepoteter.

Eller ganske enkelte med godt brød.

4-5 kyllinglår/1 stor kylling

1 liter rødvin

2 løk

5 fedd hvitløk

timian, persille, rosmarin, laurbærblader

1 ss svarte pepperkorn

Kyllingen deles i serveringsstykker, eller del lårene i to. 

Skrell og grovhakk løk og hvitløk.

 

Mariner kjøttet  i 7 dl rødvin, løk, hvitløk, urter og pepperkorn, gjerne natten over.

Når kjøttet er ferdig marinert, siler du fra marinaden, og tar vare på den. 

 

Kyllingen tørkes av og settes også til side.

Grønnsakene og krydderet skal også settes til side.

 

Krydre kyllingstykkene godt med salt og pepper, og brun dem i  smør i en stor jernsgryte.

Ta dem opp før du steker løk og hvitløk i samme gryte til de er mykt, men ikke brunt.

Dryss melet over grønnsakene og la det steke med et øyeblikk under omrøring.

Tilsett deretter marinaden med urtene.

Ha kyllingen tilbake i gryta.

Hell i god, kraftig hønsebuljong til alt så vidt er dekket,

det funker med buljongterning bladet ut i vann,

for kjøttet og grønnsakene gir fra seg mye god kraft.

Legg lokket på gryta og la det hele trekke på svak varme i ca. 1 times tid, gjerne lengre.

Stek i mellomtida baconet sprøtt.

 Kok inn sausen, den kan jevnes med en liten smørbolle, eller du kan drysse litt mel over baconet og røre det inn i sausen.

Ha kyllingen tilbake i gryta sammen med bacon, perleløk og saus.

La alt bli gjennomvarmt, og smak til med salt og pepper.

Serveres med et dryss hakket persille.

Som tilbehør passer ovnsstekte poteter med flaksalt, rosmarin eller provencekrydder,

eller en god, hjemmelaget potetmos og en skål med gode olivener.

Til dette drikker man gjerne samme rødvin,

som er brukt i retten.

Vel bekomme.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg