Cottage pai med oksekjøtt, løk og blomkålmos.

Jeg prøver å bruke opp alt av rester,

og når det kan lages om til en helt ny rett,

er det ingen som vet at dette egenlig var rester fra dagen før.

Minsk matsvinn og bedre matøkonomi, vinn vinn.

Lettvint og lekker restemat.

 

I dag hadde jeg igjen en rest av ferdigstekt kjøttdeig,

krydret med salt og pepper.

 

Det var billig blomkål i butikken.

Sesongvarer må brukes når de er her,

så da ble det ganske enkelt en blomkålmos,

som ble til lokk på paien,

i stedenfor potetmos, som man vanligvis bruker.

 

Blomkålmos:

1/2 blomkål

vann

salt

pepper

1-2 ss smør

 

Skyll og del blomkålen i buketter, jeg bruker hele, så har jeg blomkålmosrester til senere.

Ha bukettene i en kasserolle og fyll på med vann så det så vidt dekker.

Kok opp å la det småkoke til blomkålen er myk.

Hell av det meste av kokevannet,

men la det være igjen litt

slik at mosen blir passe tykk og glatt.

 

Kjøres til en jevn mos med en stavmikser.

Smakes til med salt og pepper og rør inn en klump med smør,

så mosen bli glatt og fin.

Du kan også tilsette litt melk eller fløte om du ønsker det.

 

 

Nå kan du fylle det ferdigstekte kjøttet

i en ildfast form i passede størrelse.

(Har du ikke rester kan du steke opp kjøttdeig og bruke i paien.)

 

ca. 300 gram kjøttdeig

1 fersk løk

2-3 ss rømmedressing/dip med krydder

noen skiver hvitost

oregano

chiliflak

 

 

Finhakk løken.

Nå på høsen er det fersk løk er i butikkene,

derfor bruker jeg denne,

men det er helt ok å bruke vanlig tørket løk,

gul eller rød,

etter hva du liker og har i kjøleskapet.

 

 

Fordel løken i paiformen sammen med kjøttet.

Stø over litt svart pepper. 

 

 

For å få litt saftigere pai, smurte jeg over et lag med rømmedressing.

Dette gir god smak i tillegg til at det blir litt som en saus,

som binder sammen paien.

 

 

Fyll opp med blomkålmos og dekk med et lokk hvitost på toppen.

Krydre med urter og chiliflak.

Settes inn i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter

til osten har smeltet og paien er varm.

 

 

Når osten er gylden, tas forma ut.

La den stå å hvile litt, før du skjærer i den. 

 

Serveres med friske urter fra kjøkkenhagen, hvis du har.

Vel bekomme.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg