1 kg hakket kjøtt
1 løk
1 purre
5-6 poteter
3-4 gulrøtter
6-8 dl buljong/kraft
2-3 laurbærblader
1 kvist timian
5 einebær
Salt/sort pepper
Hakk løk.
Skrell potet og gulrot.
Deles i terninger, ca 1 x 1 cm.
Ha alt i en stor gryte og hell over buljong eller kraft til det dekker.
Ha i laurbærblader, einebær og timian, hvis du liker det,
og la det trekke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennom kokt.
La det stå å trekke så lenge som mulig,
til poteter og løk er nærmest oppløst.
Smak til med salt og pepper.
Da blir det en tykk og god konsistens på gryteretten.
Her serveres gryta med ovnsbakt gresskar.
Server med flatbrød og rørte tyttebær.
#hakk #elghakk #oksehakk #onepotwonder #gryterett #høstgryte #høstmat #familiemiddag #familieselskap #party #glutenfri #laktosefri #diabetesvennlig #diabetes #suntoggodt #matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #festmiddag #smartkarbo #helse