ELGHAKK – eller oksehakk – Norsk tradisjonsmat på sitt beste.

1 kg hakket kjøtt

1 løk

1 purre

5-6 poteter

3-4 gulrøtter

6-8 dl buljong/kraft

2-3 laurbærblader

1 kvist timian

5 einebær

Salt/sort pepper

 

Hakk løk.

Skrell potet og gulrot.

Deles i terninger, ca 1 x 1 cm.

Ha alt i en stor gryte og hell over buljong eller kraft til det dekker.

Ha i laurbærblader, einebær og timian, hvis du liker det,

og la det trekke til grønnsakene er møre og kjøttet er gjennom kokt.

La det stå å trekke så lenge som mulig,

til poteter og løk er nærmest oppløst.

Smak til med salt og pepper.

Da blir det en tykk og god konsistens på gryteretten.

 

Her serveres gryta med ovnsbakt gresskar.

 

 

 Server med flatbrød og rørte tyttebær.

 

 

#hakk #elghakk #oksehakk #onepotwonder #gryterett #høstgryte #høstmat #familiemiddag #familieselskap #party #glutenfri #laktosefri #diabetesvennlig #diabetes #suntoggodt #matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #festmiddag #smartkarbo #helse

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg