Høsten er her og kålen koster kroner 1.90 kiloen.
Da er det fårikål sesong.
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Skal du lage til flere er det bare å øke mengden, det skal være ca. like mengder kjøtt og kål.
Skyll kjøttet i kaldt vann.
Rens og del hodekål i båter slik at stikfestet holder dem sammen.
Legg Kjøtt og kål lagvis i en stor kjele.
Kjøtt nederst, med fettsiden ned.
Dryss hel pepper og salt og evt litt hvetemel i mellom lagene.
Toppes med kål.
Fyll på vann så det står litt oppover i kjelen og legg på lokk.
Kok opp og senk varmen og la det stå å dampe/trekke i 2-2,5 timer til kjøttet løsner fra bena.
Pass på så det ikke tørrkoker, da må du fylle på litt mer vann.
Serveres rykende varm på varme tallerkener med kokte poteter til.
Lettvint og god festmat.