Får i kål – Norges nasjonalrett nummer 1.

Høsten er her og kålen koster kroner 1.90 kiloen.

Da er det fårikål sesong.

1,5 kg fårikålkjøtt

1,5 kg hodekål

4 ts hel pepper

2 ts salt

3 dl vann

Skal du lage til flere er det bare å øke mengden, det skal være ca. like mengder kjøtt og kål.

Skyll kjøttet i kaldt vann.

Rens og del hodekål i båter slik at stikfestet holder dem sammen.

Legg Kjøtt og kål lagvis i en stor kjele.

Kjøtt nederst, med fettsiden ned.

Dryss hel pepper og salt og evt litt hvetemel i mellom lagene.

 

Toppes med kål.

 

Fyll på vann så det står litt oppover i kjelen og legg på lokk.

Kok opp og senk varmen og la det stå å dampe/trekke i 2-2,5 timer til kjøttet løsner fra bena.

Pass på så det ikke tørrkoker, da må du fylle på litt mer vann.

Serveres rykende varm på varme tallerkener med kokte poteter til.

Lettvint og god festmat.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg