Festdessert – sjokolademousse med bær og vaniljesaus.

 Når vi møtes for å feire noe,

eller bare for å spise en god felles middag,

så er det alltid hyggelig med en liten søt avslutning på måltidet.

En kjapp og enkel dessert som det er lett å forberede, er sjokolademousse.

Med litt ekstra bær fra fryseren, og gjerne en vaniljesaus eller en klatt pisket krem

eller iskrem, så er det bare å dandere i glass.

 

Det ser alltid fint ut å legge opp i et stettglass, da ser det lekkert ut.

Det du må forberede, gjerne dagen før, er moussen.

Denne er også lett å lage sukkerfri, med sukkerfri sjokolade

og sukrin melis eller lignende.

Det gjør den ganske diabetes vennlig,

toppet med bær og en sukkerfri vaniljesaus.

Til moussen trenger du:

200 g kokesjokolade

4 stk. egg

100 g melis

2 dl kremfløte

Knekk opp sjokoladen i biter i en glassbolle,

som settes over en kjele med varmt vann.

Smelt sakte og forsiktig med kasserollen på platen,

med lav temperatur. Ikke prøv å gjøre dette i microen,

da blir sjokoladen lett kornete(og må kastes).

Avkjøles litt før eggene tilsettes.

Du vil ikke ha eggerøre i sjokoladen…

 

Skill eggene i plommer og hviter.

Visp eggeplommene raskt sammen og hell dem i den smeltede,

avkjølte sjokoladen under stadig røring, til det blir glatt og blankt.

Stivpisk fløten til krem. 

Stivpisk eggehvitene og tilsett melis i omganger.  

Vend den piskede kremen inn i sjokoladen. 

Vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene inn i sjokoladen.

La den stå, gjerne natten over, i kjøleskapet.

Fylles i porsjonsglass, gjerne stetteglass. rett før servering.

Pynt med bær.

Her hadde jeg rips og multer (tinte, fra fryseren)

Hell på vaniljesaus og server.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg