Når vi møtes for å feire noe,
eller bare for å spise en god felles middag,
så er det alltid hyggelig med en liten søt avslutning på måltidet.
En kjapp og enkel dessert som det er lett å forberede, er sjokolademousse.
Med litt ekstra bær fra fryseren, og gjerne en vaniljesaus eller en klatt pisket krem
eller iskrem, så er det bare å dandere i glass.
Det ser alltid fint ut å legge opp i et stettglass, da ser det lekkert ut.
Det du må forberede, gjerne dagen før, er moussen.
Denne er også lett å lage sukkerfri, med sukkerfri sjokolade
og sukrin melis eller lignende.
Det gjør den ganske diabetes vennlig,
toppet med bær og en sukkerfri vaniljesaus.
Til moussen trenger du:
200 g kokesjokolade
4 stk. egg
100 g melis
2 dl kremfløte
Knekk opp sjokoladen i biter i en glassbolle,
som settes over en kjele med varmt vann.
Smelt sakte og forsiktig med kasserollen på platen,
med lav temperatur. Ikke prøv å gjøre dette i microen,
da blir sjokoladen lett kornete(og må kastes).
Avkjøles litt før eggene tilsettes.
Du vil ikke ha eggerøre i sjokoladen…
Skill eggene i plommer og hviter.
Visp eggeplommene raskt sammen og hell dem i den smeltede,
avkjølte sjokoladen under stadig røring, til det blir glatt og blankt.
Stivpisk fløten til krem.
Stivpisk eggehvitene og tilsett melis i omganger.
Vend den piskede kremen inn i sjokoladen.
Vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene inn i sjokoladen.
La den stå, gjerne natten over, i kjøleskapet.
Fylles i porsjonsglass, gjerne stetteglass. rett før servering.
Pynt med bær.
Her hadde jeg rips og multer (tinte, fra fryseren)
Hell på vaniljesaus og server.
Vel bekomme!