Festdessert – sjokolademousse med bær og vaniljesaus.

 Når vi møtes for å feire noe,

eller bare for å spise en god felles middag,

så er det alltid hyggelig med en liten søt avslutning på måltidet.

En kjapp og enkel dessert som det er lett å forberede, er sjokolademousse.

Med litt ekstra bær fra fryseren, og gjerne en vaniljesaus eller en klatt pisket krem

eller iskrem, så er det bare å dandere i glass.

 

Det ser alltid fint ut å legge opp i et stettglass, da ser det lekkert ut.

Det du må forberede, gjerne dagen før, er moussen.

Denne er også lett å lage sukkerfri, med sukkerfri sjokolade

og sukrin melis eller lignende.

Det gjør den ganske diabetes vennlig,

toppet med bær og en sukkerfri vaniljesaus.

Til moussen trenger du:

200 g kokesjokolade

4 stk. egg

100 g melis

2 dl kremfløte

Knekk opp sjokoladen i biter i en glassbolle,

som settes over en kjele med varmt vann.

Smelt sakte og forsiktig med kasserollen på platen,

med lav temperatur. Ikke prøv å gjøre dette i microen,

da blir sjokoladen lett kornete(og må kastes).

Avkjøles litt før eggene tilsettes.

Du vil ikke ha eggerøre i sjokoladen…

 

Skill eggene i plommer og hviter.

Visp eggeplommene raskt sammen og hell dem i den smeltede,

avkjølte sjokoladen under stadig røring, til det blir glatt og blankt.

Stivpisk fløten til krem. 

Stivpisk eggehvitene og tilsett melis i omganger.  

Vend den piskede kremen inn i sjokoladen. 

Vend så forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene inn i sjokoladen.

La den stå, gjerne natten over, i kjøleskapet.

Fylles i porsjonsglass, gjerne stetteglass. rett før servering.

Pynt med bær.

Her hadde jeg rips og multer (tinte, fra fryseren)

Hell på vaniljesaus og server.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg