Fiskeboller i hvit saus, sprøstekte baconterninger og revet gulrot

Familien liker godt fiskeboller og det kommer ofte en bestilling på dette når vi skal samles til felles familiemiddag.
Det serveres klassisk med hvit saus, rå revet gulrøtter og poteter.
Og poteter og fiskeboller skal klemmes i stykker i sausen,
sånn som på bildet.
Litt retro og veldig godt.
Barnevennlig så barn og barnebarn spiser godt
når vi har fiskeboller på menyen.
Og det er jo gøy for kokken.

 

1 boks fiskeboller
2 ss margarin
3 ss hvetemel
kraft fra fiskebolleboksen
2-3 dl melk
litt salt
1 ts svart pepper
10-12 poteter
4 gulrøtter
Spekeskinke
Bacon

Vask potetene og kok de med skallet på i ca 30 minutter.

 

 

Her brukte vi både store og små nypoteter.

 

  Skrell gulrot og rasp på rivjern.

 

 

Smelt smør i en kasserolle.

Tilsett mel og rør godt.

Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.

Rør sausen jevn.

Tilsett melk til passe konsistens og kok opp under omrøring.

La sausen trekke på svak varme i ca. 10 minutter.

Smak til sausen med salt og pepper, men husk det er saltsmak i fiskebollekrafta, så vær forsiktig med saltet.

Legg fiskeboller i sausen og la de bli godt varme før servering.

 

Stek finkuttet bacon og spekeskinke så det blir sprøtt.

Deilig å drysse på fiskebollene ved servering.

 

 

Serveres med flatbrød og limonade eller isvann.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg