Flettaloff.

6 dl melk

50 g fersk eller tørr gjær

2 ts salt

2 stk egg

1 kg hvetemel

2 ss mykt smør

2 ss valmuefrø

Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin.
Kjør med eltekrok til gjæren er løst opp.
Ha i resten og kjør sammen deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse.

 

Elt deigen igjennom i maskinen, før den tas ut på melet bakebord.
Del deigen i to, det blir to brød.
Disse deles igjen i tre like deler, som trilles til pølser og flettes sammen. 
Legg loffene på et stekebrett med bakepapir
og la de heve i en halv times tid under klede.
Pensle med et sammenpisket egg og strø over masse valmuefrø.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles på rist.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg