Flettaloff.

6 dl melk

50 g fersk eller tørr gjær

2 ts salt

2 stk egg

1 kg hvetemel

2 ss mykt smør

2 ss valmuefrø

Ha melk og gjær i en kjøkkenmaskin.
Kjør med eltekrok til gjæren er løst opp.
Ha i resten og kjør sammen deigen.
La deigen heve til dobbel størrelse.

 

Elt deigen igjennom i maskinen, før den tas ut på melet bakebord.
Del deigen i to, det blir to brød.
Disse deles igjen i tre like deler, som trilles til pølser og flettes sammen. 
Legg loffene på et stekebrett med bakepapir
og la de heve i en halv times tid under klede.
Pensle med et sammenpisket egg og strø over masse valmuefrø.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles på rist.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg