salt og pepper
Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en skål og vend bitene i mel, egg og mel igjen.
Varm opp oljen i en stor kjele.
Bruk ei tresleiv for å se om oljen er passe varm, når du stikker nedi skaftet, skal oljen bruse rundt det, da er den passe varm.
Ha alltid et lokk ved siden av i tilfelle det blir for varmt, for det kan antenne.
Friter noen få kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø.
Legges på kjøkkenpapir etter de er stekt, for at det skal trekke til seg litt av oljen så de holder seg gode og sprø.
Poteter og søtpoteter skrelles og kjæres i båter. Skylles og tørkes godt før de haes i oljen. Friter litt og litt til de er varme og sprø.
500 gr søtpotet
500 gr poteter
flaksalt og svart pepper
1 l rapsolje til steking Når de har passe farge tas de opp med en hullsleiv og legges på kjøkkenpapir. Dryss over salt og pepper og server.