I dag ble det laget real turmat, eller nistemat til jobb.
Et godt proteinrikt brød fylt med masse ost og skinke.
6 egg L
1 dl havremelk
5 dl mel ( sesam, bygg og bokhvete)
1 ts bakepulver
1 dl flytende vita hjertegod
Alt røres sammen til en jevn deig.
Tilsett
250 gram kokt skinke
250 gram revet hvitost
2 spisspaprika
1 stor dusk persille
Alt fyllet hakkes i små terningner og røres inn i deigen.
Fylles i ei stor brødform (2 liter)
Stekes på rist midt i ovnen i ca 1 time, 160 grader, varmluft.
Avkjøles og spises som lunsj med en salat til,
eller skjæres i skiver og legges i nisteboksen.
Herlig proteinrik turmat.
Her er det mange muligheter til å ta hva du har.
Du kan bruke vanlig hvetemel, hvis du tåler det, eller bytte med litt mandelmel, eller andre typer mel du liker og tåler.
Kutter du ut byggmel, så blir det glutenfritt.
Bruk kumelk, mandelmelk eller soyamelk, og fyll med det du liker og tåler.
Uendelige varianter her.
Sikkert godt med litt løk eller gressløk i for de som liker det,
men i dag ble det ting jeg hadde i kjøleskapet. Og persille fordi det er så godt og at jeg hr uendelige mengder av det ute i urtehagen min.
Og kanskje litt hakkede oliven, soltørkede tomater og flaksalt over.
Tror jeg det blir neste gang.
Brødet hevet fint og ble godt på smak.
Masse mat som metter lenge.
God tur og
Vel bekomme!