GREMOLATA

 

I dag måtte jeg kjøpe meg en ny stavmikser,

og denne gangen ble det med en hakker.

Denne måtte jo prøves med en gang.

Jeg hadde sitron, hvitløk og persille liggende i kjøleskapet,

så da ble det ganske enkelt en av mine favoritter,

nemlig Gremolata.

Dette er en smaksrik blanding, som passer godt til det meste,

 drysses gjerne over en gryterett,

lammegryte, steik, ribbe eller

porchetta.

 

 

3 fedd hvitløk

skall fra 1 sitron

1 bunt persille

 

Skrell hvitløk. 

Vask sitronen og skjær av det ytterste gule skallet. 

Kutt opp persille.

Ha alt over i hakkeren og kjør til en glatt, kornete masse.

Mmmmh det lukter nydelig.

Ha i en tett boks i kjøleskapet,

ellers lukter det kraftig av hvitløk

når du åpner døra.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg