Dagens brødbakst ble til som det ofte blir til,
man tager hvad man haver,
dvs jeg bruker det jeg har som må brukes opp fra kjøleskapet.
Alle melkeskvetter, rømme, følte smøreoster, yoghurter og lignende, går rett i brøddeigen.
Så tilsetter jeg mel og fyller på med vann til det er nok veske.
Jeg lager en ganske løs deig, for da blir det så gode og myke brød, og de hever så godt og brødene blir så luftige og lette.
Derfor bruker jeg vanligvis brødformer,
men i dag ble alt bare helt i storskuffa og inn i ovnen.
Stekte altså hele deigen i et kjempestort sammensatt brød.
2 kg hvetemel
1 kg grovbakst
1 boks philadelphia naturell smøreost
1 dl salte solsikkekjerner
oregano
2 pk gjær
7 dl melk
12 dl lunkent vann Alt røres sammen og kjøres i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10-15 minutter. Heves i 30-40 minutter, eller til dobbel størrelse. Når deigen er ferdighevet,helles den rett ut av bakebollen og over i bakeformen, som er kledd med bakepapir. Settes inn i varm ovn, 180 grader og stekes i en times tid. Sjekk etter 45 minutter om det er fedig stekt, så det ikke blir overstekt.
Nybakt brød i lange baner, fryseren fylles og matpakker smøres.
Wow…det så godt ut😃
Ja det ble forbausende godt, sikkert pga at jeg hadde i en boks med kremost. Veldig safitg og god smak.