Gulrotkake.

En av våre favorittkaker på kakebordet er en saftig gulrotkake
med masse glasur.
Her har jeg laget en i langpanne,
delt den i to,
slik at det blir ostekrem både oppå og inni.
Moms.

6 dl sukker
4,5 dl rapsolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
1 kg gulrot

Ostekrem:
250 g smør
400 g kremost (2 pk Philadelfia)
5 dl melis
2 ss vaniljesukker

Visp sukker og olje i en bakebolle, tilsett eggene og pisk godt,

til luftig eggedosis.

Sikt inn alt det tørre. 

Skrell og rasp gulrøttene og rør dette inn i deigen.

 

Helles over i en stor, bakepapirkledd langpanne.

Stekes midt i ovnen på 175°C i ca 40 min.

 

Avkjøl kaken i formen.

Hvelv kaken ut av formen over på en rist for avkjøling,

deretter fjernes bakepapiret.

kaken deles den i to på langs.

Rør sammen ingrediensene til glasuren.

Vent til kaken har blitt avkjølt

før du smører et tykt lag på begge kakedelene

og legg dem oppå hverandre.

Lag fint mønster med en gaffel eller kniv.

Så er det bare å servere.

…og om lidt er kaffen klar…

Vel bekomme!

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg