6 dl sukker
4,5 dl rapsolje
6 egg
7,5 dl hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
1 kg gulrot
Ostekrem:
250 g smør
400 g kremost (2 pk Philadelfia)
5 dl melis
2 ss vaniljesukker
Visp sukker og olje i en bakebolle, tilsett eggene og pisk godt,
til luftig eggedosis.
Sikt inn alt det tørre.
Skrell og rasp gulrøttene og rør dette inn i deigen.
Helles over i en stor, bakepapirkledd langpanne.
Stekes midt i ovnen på 175°C i ca 40 min.
Avkjøl kaken i formen.
Hvelv kaken ut av formen over på en rist for avkjøling,
deretter fjernes bakepapiret.
kaken deles den i to på langs.
Rør sammen ingrediensene til glasuren.
Vent til kaken har blitt avkjølt
før du smører et tykt lag på begge kakedelene
og legg dem oppå hverandre.
Lag fint mønster med en gaffel eller kniv.
Så er det bare å servere.
…og om lidt er kaffen klar…
Vel bekomme!
Gleder meg