Nå som høsten er her og alle de gode råvarene er på sitt beste,
kan vi fråtse i råvarer av god kvalitet.
Gulrotsuppe, med et lite sting av ingefær, varmer godt.
Og liker man hvitløk, kan dette også tilsettes.
Litt gurkemeie bruker jeg alltid i supper, kun for helsegevinsten, det smaker jo ikke så mye.
Og i denne suppa så utgjør den heller ikke noe på fargen.
Den er jo uansett oransje.
Oppskrift:
1 pose gulrøtter, 6-8 stk
1 stor bit ingefær
1 liten bit gurkemeie
1 liter vann
2-3 buljongterninger eller kyllingkraft
salt og pepper
evt hvitløk og appelsinjuice
Skrell og del gulrot i biter, og kok møre, ca 10-15 minutter, alt etter hvor store bitene er.
Skrell og hakk opp ingefær og gurkemeie og ha dette opp i gryta. Har du ikke hel gurkemeie, kan du bruke tørket og malt krydder.
Når dette er mørt, heller du av litt av kokevannet, men ta vare på det, i tilfelle du trenger mer væske, så er dette vannet det beste å spe med.
Bruk stavmikseren rett i gryta og mos til en glatt og fin blanding.
Når massen er glatt sper du med mer væske, hvis den er for tykk.
Den kan også spes med litt appelsinjuice for en litt mildere smak, men jeg ønsker så lite karbohydrater som mulig, og sparer derfor inn og bruker kun kokevannet.
Noen tilsette også litt smør eller en skvett fløte, men jeg syns den er helt perfekt uten, og fargen blir skarpest uten meieriprodukter i.
Krydre suppen med salt og grovmalt pepper,
evt. litt hvitløk, hvis du liker det.
Når suppen er tilsmakt, serveres den i dype tallerkener.
Vel bekomme.
#gulrot #gulrotsuppe #ingefær #gurkemeie #hvitløk #smartkarbo #høstsuppe #glutenfri #sukkerfri #dia #diabetes #diabetesvennlig #laktosefri #matfrabunnen #kosemat #hjemmelaget #tradisjon #suppe #suntoggodt #helsekost #bramat #høst #høste #efterår #morot #aftensmad #carrot #automn
Så godt det så ut!:)
Kjempegodt og lettvint.