Å rydde grønnsakskuffa i kjøleskapet er lurt en gang i mellom.
Det minsker matsvinn å få brukt opp alt før det blir ubrukelig,
og god matøkonomi er det jo også.
Det jeg oftest har problemer med å få bruk før det blir skrukkete er gulrøtter.
De blir ofte innskrumpa og skrukkete på svært kort tid.
Så i dag gjalt det primært å få brukt opp en pakke med gulrøtter før de ble for gamle.
De var heldigvis ikke så ille at de ikke kunne skrelles.
Det jeg fant i skuffa idag var
en pk gulrøtter,
ingefær,
rød chili,
hvitløk og
en gul løk.
Dette blir jo til en god og smaksrik oransje suppe.
1 pk gulrøtter
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 bit ingefær
en rød chili
vann
1 ts gurkemeie
salt og pepper
Det er også godt med en skvett appelsinjuice oppi,
eller om du har en appelsin liggende,
kan saften fra denne klemmes oppi suppa.
Sikkert godt å rive litt av skallet oppi også,
og kanskje også litt fra en sitron.
Dette gir syre og friskhet.
Skrell og del alle ingrediensene i mindre biter
og ha det i en kasserolle.
Fyll på med vann, slik at det dekker
og kok opp.
La det koke i 15-20 minutter,
til alt er mørt og lett kan kjøres glatt med en stavmikser. Så er det bare å servere.
Vel bekomme!