Gulrotsuppe med løk, hvitløk, chili og ingefær.

Å rydde grønnsakskuffa i kjøleskapet er lurt en gang i mellom.

Det minsker matsvinn å få brukt opp alt før det blir ubrukelig,

og god matøkonomi er det jo også.

Det jeg oftest har problemer med å få bruk før det blir skrukkete er gulrøtter.

De blir ofte innskrumpa og skrukkete på svært kort tid.

Så i dag gjalt det primært å få brukt opp en pakke med gulrøtter før de ble for gamle.

De var heldigvis ikke så ille at de ikke kunne skrelles.

Det jeg fant i skuffa idag var

en pk gulrøtter,

ingefær,

rød chili,

hvitløk og

en gul løk.

Dette blir jo til en god og smaksrik oransje suppe.

1 pk gulrøtter

1 løk

2-3 fedd hvitløk

1 bit ingefær

en rød chili

vann

1 ts gurkemeie

salt og pepper

 

Det er også godt med en skvett appelsinjuice oppi,

eller om du har en appelsin liggende,

kan saften fra denne klemmes oppi suppa.

Sikkert godt å rive litt av skallet oppi også,

og kanskje også litt fra en sitron.

Dette gir syre og friskhet.

 

Skrell og del alle ingrediensene i mindre biter

og ha det i en kasserolle.

Fyll på med vann, slik at det dekker

og kok opp.

La det koke i 15-20 minutter,

til alt er mørt og lett kan kjøres glatt med en stavmikser. Så er det bare å servere.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg