Hakkebøf med løk.

Hakkebøf er en god tradisjonsrett som de fleste liker. 

Fin å servere i familiemiddager, ganske lettvint er det også.

Til 6 store biffer bruker jeg 800-1000 gram kjøtt, dvs ca 150 gr pr biff.

Jeg bruker hakket oksekjøtt med 12-15 gram fett,

det må være litt fett i kjøttet,

ellers blir de for tørre og smakløse.

 

800-1000 gram hakket oksekjøtt

3 store løk

Salt og nykvernet svart peber

 

Ta ut kjøttet fra kjøleskapet litt før du skal bruke det,

så det får temperert seg litt.

Da mister du mindre av saftigheten,

når kjøttet legges i en svært varm stekepanne.

 

Form kjøttet til 6 jevnstore boller

som presses flate og krydres godt med salt og pepper på begge sider.

La de ligge og godgjøre seg med krydderet mens du steker løk.

 

Hakkebøf

Del løk i to og skjær i halve ringer.

Smelt rikelig med smør i en stekepanne og legg løken i

når det er godt og varmt.

Skru ned varmen, og la løken ligge å trekke i ca 10 minutter på lav varme, den skal bli bløt og litt gylden, ikke brun eller brent.

Jeg må steke i flere omganger,

ellers blir den ikke så bløt og lekker som den skal være. 

 

Varm stekepanna godt opp igjen, før bøffene legges oppi.

Bruk smøret du stekte løken i, for å få en god smak på kjøttet.

Bøfferne brunes godt på begge sider i en varm stekepanne,

før de legges i ovnen.

De stekes i ovn i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft.

 

Tas ut og får hvile litt før de danderes med løk og serveres.

Serveres med kokte poteter og brun saus.

Det er også godt med rødkål til syns jeg,

og hjemmelaget ertestuing,

men det er ikke tradisjon.

Vel bekomme!

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg