Å bake brød er koselig og nybakt brød smaker godt.
Greit å vite hva brødene inneholder.
Og det er ganske lettvint.
Jeg bruker en standard oppskrift som aldri slår feil.
Basisoppskrift:
1 kg mel/frø/korn/kli
6 dl vann/melk
1 pk gjær
2 ts salt
1 ss olje
Dette er basisoppskriften.
Jeg tar det jeg har av mel,
minimum 400 gram hvetemel/finbakst/speltmel,
deretter grovmalt hvete, havregryn, rugmel, kruskakli, frø,
totalt 1 kg mel.
Så 6 dl lunkent vann eller melk.
Bland alt sammen og kjør det godt sammen i en kjøkkenmaskin.
På lav hastighet.
La det stå i bakebollen i 30 minutter, til dobbelt størrelse.
Del deigen i to like store deler og legg de i smurte 2-litersformer.
Dekk formene med klede, og sett dem på et lunt sted i 35–40 minutter.
Dryss over litt frø og havregryn før de settes inn i ovnen.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 180 °C varmluft i 40–45 minutter.
Fyll vann i langpanna og sett inn i ovnen sammen med brødene
for å få damp og saftigere brød.
Avkjøl på rist.
La de avkjøles på rist før du skjærer i dem.
#hjemmebakt #brød #baking #matpakkebrød #matpakker #brødskiver #mattradisjoner #tradisjon #hjemmelaget #matfrabunnen #suntoggodt #grovbrød #brødbakst