Hjemmebakte myke saftige boller, bedre enn ESPA-bollene!
150 g smør
1 kg hvetemel
1 dl sukker
1 pk gjær
2 ts malt kardemomme
6 dl melk
sammenvispet egg til pensling
Varm melken i en kasserolle og tilsett smøret, slik at det smelter.
Kjøl ned til fingervarmt før du tilsetter gjær.
Bland i nn det tørre og kna til du har en smidig deig,
bruker du en kjøkkenmaskin, må du bruke lav hastighet,
så du får ut glutenet.
Settes til heving på et lunt sted, til dobbelt størrelse, ca en halv time.
Del deigen i passende emner, ca 20-24, avhengig av hvor store du liker bollene.
Formes til runde, sprekkfrie boller og settes på bakepapirkledd stekeplate.
Etterhev en halvtime.
Pensle med sammenvispet egg og sett midt i ovnen.
Ovnen må forvarmes til 225 grader.
Stek i ca 8 minutter.
Avkjøl på rist.