400 g kjøttdeig
1 ts salt
1 ts svart pepper
2 ss vann
Saus:
2 ss margarin
2 ss hvetemel
Salt og pepper
3 dl kremfløte
Potetstappe:
8-10 poteter
1 l vann
3 dl melk
2 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
Tilbehør:
1 pose grønnsaksblanding
1/2 pose rosenkål
Rør sammen kjøttdeigen til kjøttbollene og form til små boller.
Stek bollene i en varm stekepanne med margarin,
rist på panna underveis, slik at bollene blir så runde som mulig.
Når de har fått en fin stekeskorpe,
senkes temperaturen og bollene stekes videre til de er gjennomstekte,
8-10 minutter.
Ta bollene ut av pannen.
Ha margarin og mel i panna og rør sammen,
spe med fløte og smak til med salt og pepper.
Kok opp og la det småkoke i 10 minutter til melsmaken er borte.
Tynn med litt vann hvis den blir for tykk.
Ha bollene i sausen før servering.
Skrell potetene og del dem i biter og ha dem i en kasserolle.
Kok potetene myke, hell av vannet og tilsett melk,
smør og krydder,
og mos potetene til en potetstappe.
Server kjøttbollene med fløtesaus,
potetmos og lettdampede grønnsaker.
Vel bekomme!