Hvem kan motstå en porsjon spaghetti med kjøttboller?
Suksess blant både store og små.
400 g kjøttdeig
2 fedd hakket hvitløk
oregano/basilikum
salt og pepper
1 boks knuste hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1 pk minitomater eller 2 store
2 ss olje
1 fedd hakket hvitløk
1 finhakket løk
2 neve snittet frisk basilikum
salt og pepper
spaghetti
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene og lag små boller.
Brunes i en varm stekepanne med smør, stekes til de er
gjennomvarme, ca, 10 minutter.
Varm rapsolje i en kasserolle.
Ha i snittet løk og hvitløk og stek på svak varme til løken er myk og har fått fin farge.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpure, gjerne også noen ferske tomater, hvis du har.
Kok opp og la sausen trekke på svak varme i 15 minutter.
Tilsett basilikum på slutten og smak til med salt og pepper.
Spaghettien kokes i fosskokende vann med salt,
i ca 10 minutter, men les på pakken,
så du får riktig tid til den pastaen du velger.
Rør inn pastaen i sausen før du øser opp i dype skåler
sammen med kjøttbollene.
Toppes med rikelig med revet parmesan.