Hjemmelaget fiskegrateng er godt og det er en fin måte å bruke opp fiskerester på. De fleste liker fisk når den serveres i en grateng.
4-500 gr kokt fisk
2 dl kokt makaroni
Saus
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
1/2 purre/vårløk
salt og pepper
4 egg
Forvarm ovnen til 180 °C.
Kok opp makaroni etter anvising på pakken, hvis du ikke har rester. Ca 250 gram ferdig kokt.
Begynn med å lage sausen. Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt.
Spe med melken under omrøring,
slik at det blir en klumpefri saus og tilsett salt og pepper.
La sausen koke i minst 5 minutter, før du rører inn kokt fisk og makaroni.
Du kan fint bruke flere typer fisk i en og samme fiskegrateng.
Tilsett også purreløken.
Del eggene og pisk hviten stiv.
Rør inn eggeplommene i sausen, og vend deretter forsiktig inn de stivpiskede hvitene.
Pass på så du ikke rører ut all luften i hvitene, det skal bli en luftig og god grateng.
Fordel gratengen i en godt smurt ildfast form og strø griljermel på toppen.
Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter
til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.
Server gjerne fiskegratengen med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør.