Hjemmelaget fiskegrateng.

Hjemmelaget fiskegrateng er godt og det er en fin måte å bruke opp  fiskerester på. De fleste liker fisk når den serveres i en grateng.

4-500 gr kokt fisk
2 dl kokt makaroni
Saus
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
1/2 purre/vårløk
salt og pepper
4 egg

1 dl rasp/strøkavring

 

Forvarm ovnen til 180 °C.
Kok opp makaroni etter anvising på pakken, hvis du ikke har rester. Ca 250 gram ferdig kokt.
Begynn med å lage sausen. Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt.

Spe med melken under omrøring,

slik at det blir en klumpefri saus og tilsett salt og pepper.

La sausen koke i minst 5 minutter, før du rører inn kokt fisk og makaroni.

Du kan fint bruke flere typer fisk i en og samme fiskegrateng.

Tilsett også purreløken.

 

Del eggene og pisk hviten stiv.

Rør inn eggeplommene i sausen, og vend deretter forsiktig inn de stivpiskede hvitene.

Pass på så du ikke rører ut all luften i hvitene, det skal bli en luftig og god grateng.

Fordel gratengen i en godt smurt ildfast form og strø griljermel på toppen.

Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter

til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.

Server gjerne fiskegratengen med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg