Hjemmelaget havremelk.

 

Jeg så et program på tv (Mandelmanns Gård) der de lagde havremelk,

dette gikk så raskt og er mye billigere enn den dyre plantemelka,

som kjøpes på butikken.

De lagde en tradisjonell melk, men den er jo fin som base for ulike melkesmaker, som sjokolademelk, og bær.

Sunt og godt og uten tilsatt sukker.

 

1 liter vann

2 dl havregryn

litt salt

2-3 ss olje

 

 

 

 

Hell alt sammen i en kjøkkenmaskin og kjør til det har blitt til melk. Sil av igjennom et kjøkkenhåndkle eller safsstativ, så får du en helt fin melk.

Nyttig og god, til pannekaker eller annet du vil bruke en melkefri melk til.  Hvis du skal bruke melken i bakst, pannekaker eller på frokostblanding er det ikke nødvendig å sile. Da er det bare godt å få med fibrene fra havren.

Har du lyst på litt variasjoner, kan du tilsette en ss kakao for å få sjokolademelk, eller noen skjeer bær,

så får du solbærmelk, jordbærmelk, bringebærmelk eller blåbærmelk.

Kjør sammen noen svisker så får du en god og søt sviskemelk,

som er god for fordøyelsen.

Godt til småbarn også den.

Så du ser det er uante muligheter, bare å kjøre på med plantemelk,

som er naturlig lakstosefrie.

Billig og godt.

Vel bekomme.

Av de resterende havrefibrene lager jeg en deilig havregrøt.

Her er det fokus på null matsvinn, så alt brukes.

Tilsett vann og kjører på max i mikroen i 2 minutter,

rører rundt og så 1 – 2 minutter til,

så du får en klebrig og tykk, god grøt.

Spises med smørøye, sukker/søtning og kanelstrø.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg