Hjemmelaget lasagne.

 

Kjøttsaus:

400 g kjøttdeig

2 ss olje til steking

1 finhakket løk

2 fedd hvitløk

1 boks hakkede tomater

2 ss tomatpure

1 dl vann

1 neve basilikum

salt og pepper

 

Ostesaus:

3 ss smør

3 ss hvetemel

6 dl lettmelk

litt revet ost

 salt og pepper

9 lasagneplater

3 dl revet hvitost til topping

Stek kjøttdeigen i smør til den har fått litt farge.

Tilsett hakket løk, hvitløk, tomater, tomatpure og vann.

La kjøttsausen simre i minimum 10 minutter før du drysser over opphakket basilikum.

Smak til med salt og pepper.

Smelt smør i en kjele og rør inn melet.

Spe med varm melk under omrøring og la sausen koke i min. 10 minutter så du får ut den rå melsmaken. Ha i revet ost.

Smak til ostesausen litt salt og pepper.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.

Start med kjøtt og avslutt med ostesaus.

Dryss over revet ost på toppen.

Sett formen i stekeovn på 180° C og stek i 30-40 minutter,

til pastaplatene er mykeog osten er gyllen.

Kjøttsausen bobler og er glovarm når du tar den ut av ovnen, så pass på så du ikke brenner deg og la den stå å sette seg litt før du begynner å skjære i den.

Server med en tomatsalat og godt brød.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg