Hveteboller med vaniljekrem og mandelmasse.

Til deigen trenger du:

600g hvetemel

1 pk tørrgjær

1 ts kardemomme

50 gr sukker

3,5 dl  lunken melk

100 gr margarin

mandelfyll

100 gr mandler

100 gr sukker

1 eggehvite

pynt

egg til pensling

grovhakkede mandler

melis

 

 

Sett ovnen på 160°C.

Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og kardemomme.

Ha melken i det tørre og kna godt, til du har en smidig deig.

Tilsett margarin og elt videre.

Fortsett til du har en glatt og smidig deig.

Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse.

Imens lages mandelfyllet.

Ha mandler, sukker og eggehvite i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en grov masse.

Vaniljekremen kan lages fra bunn, men jeg valgte å kjøpe ferdig, for å spare tid.

 

Del deigen i 12 like store emner og trill til boller.

Kjevle hvert emne til en firkant på ca. 15x15cm.

Legg en klatt med mandelmasse i midten og brett hjørnene inn mot midten.

Press litt ned.

Dekkes til med et klede og heves en halvtimes tid.

Fordel vaniljekrem på midten av bollene.

Pensle bollene med egg og strø litt grovhakkede mandler på toppen.

Sett bollene i forvarmet ovn og stek i 12-15 minutter til de er gylne.

 

Avkjøles på rist.

Vel bekomme!

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg