Til deigen trenger du:
600g hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts kardemomme
50 gr sukker
3,5 dl lunken melk
100 gr margarin
mandelfyll
100 gr mandler
100 gr sukker
1 eggehvite
pynt
egg til pensling
grovhakkede mandler
melis
Sett ovnen på 160°C.
Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og kardemomme.
Ha melken i det tørre og kna godt, til du har en smidig deig.
Tilsett margarin og elt videre.
Fortsett til du har en glatt og smidig deig.
Dekk deigen til og la den heve på et lunt sted til dobbelt størrelse.
Imens lages mandelfyllet.
Ha mandler, sukker og eggehvite i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en grov masse.
Vaniljekremen kan lages fra bunn, men jeg valgte å kjøpe ferdig, for å spare tid.
Del deigen i 12 like store emner og trill til boller.
Kjevle hvert emne til en firkant på ca. 15x15cm.
Legg en klatt med mandelmasse i midten og brett hjørnene inn mot midten.
Press litt ned.
Dekkes til med et klede og heves en halvtimes tid.
Fordel vaniljekrem på midten av bollene.
Pensle bollene med egg og strø litt grovhakkede mandler på toppen.
Sett bollene i forvarmet ovn og stek i 12-15 minutter til de er gylne.
Avkjøles på rist.
Vel bekomme!