Indrefilet av svin – med fersken, ingefær og ananas.

 

I helga hadde vi polsk aften.

Ei polsk venninne kom på besøk og lagde mat til oss.

Dette smakte usedvanlig godt, fileten ble veldig saftig. En god og litt anderledes oppskrift på svinefilet.

Med masse gode smaker.

Og for oss som er særdeles glad i ingefær, var det bare å pøse på.

Litt sterkt, men veldig godt.

I det lille glasset suplerte vi med en ingefær- og rabarbrasnaps.

Smakte meget godt til.

Og her kommer oppskriften:

 

Svinefilet med Ginger Chili sause 😊

2/3 porsjoner

 

Ingredienser:

Ginger fersk finhakket ca 1 raus spiseskje (kan erstattes med Ginger pulver)

Fersken i boks

Ananasringer i boks

Svart pepper

Svinefillet ca 500 gr

Heinz chili sause (jeg bruker ca ½ flaske til 2 personer)

Creme fraiche (ikke lett!!, men vanlig ellers blir sausen altfor tynn)

Margarin

RIS

Fremgangsmåte

Fillet pepres rundt hele (ikke salt), la den ligge i pepper noen minutter.

Fileten stekes på alle sider til den blir gylden-brun på sterk max varme, varmen deretter reduseres til 2 (nest laveste).

Stekes ca 30 min, men det avhenger av tykkelsen av kjøttet.

Tas ut fra panne og plasseres inn i aluminiumsfolie.

Fileten skal bli saftig, men ikke blodig, litt rosa er best.

Kjøttet tas ut fra folien og kjøttsaften som har samlet seg i folien, helles i stekepanna. 

 

Så tilsettes ginger, saft fra fersken (ca 150 ml), saft fra ananas (ca 50 ml), og chili saus.

La den surre en liten stund (ca 5-7 min).

Tilsett, creme fraiche, ca ½ beger, litt salt etter smak (litt mindre enn teskje er ok)

og rør inntil sausen blir relativ tykk.

Er den for tynn tilsettes mer creme fraiche.

Er den for tykk tilsettes mer saft enten ananas og/eller fersken.

I mellomtiden når sausen koker, kan du begynne å anrette mat på tallerken. Plasseres ris, fersken og ananas rundt, kjøttet skjæres i skiver.

Sausen helles over og maten er Klar.

Vel bekomme!

 

 

#tradisjon #matfrabunnen #hjemmelaget #fest #festmat #festmiddag #ginger #ingefær #fersken #ananas #ris #familiemiddag #polsk #polskaften #svinefilet #indrefilet #ingefærsnaps #aquavit #aftensmad #dinner #chilisaus #chili

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg