Irish Stew – i Rømertopf/leirgryte

Høsten er her og det er tid for lammekjøtt.

Fårikål er godt, men det er mange andre retter,

som kan lages med dette gode kjøttet.

Høstens grønnsaker er på sitt beste,

så dette må brukes når det er i sesong.

Kortreist og bærekraftig.

 

 

Jeg var heldig i dag og kom over et parti med lekkert lammekjøtt fra Røros.

Det var lite bein og masse fint kjøtt.

Halv pris pga kort dato, men det passer jo fint

for vi skulle ha det til middag i dag.

Og det hadde faktisk over en uke igjen til best før dato, så dette var perfekt.

 

1.5 kg lammelår i skiver/fårikålkjøtt

salt og pepper

2 laurbærblader

noen kvister timian

noen kvister rosmarin

1 stor løk

4 gulrøtter

8 -10 små poteter

hel, svart pepper

vann

 

1 lite hodekål

 

Legg gryta i vann, minst en time.

Plukk inn urtekvaster fra hagen,

hvis du har,

tiden er her for å høste inn nå.

 

Legg løk i båter, skrellete gulrøtter i biter og småpoteter i leirgryta.

Dryss over litt salt og pepper.

 

 

Krydre kjøttet med salt og pepper før det legges

oppå grønnsakene i gryta.

 

Ha på laurbærblad og urtekvastene.

Dryss over en neve med hel, svart pepper.

Fyll på med vann så det nesten dekker grønnsakene.

Legg lokket på gryta og sett den i kald ovn.

Still ovnen på 220 grader.

La stå i ca 2 timer, gjerne lengre.

 

 

Del opp et holdekål i båter og kok i lettsaltet vann i ca 15 minutter.

Hell av vannet og damp godt,

krydres med litt salt og grovmalt pepper.

Dryss over litt finhakket persille ved servering.

 

 

 Server med lettdampet hodekål.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg