Høsten er her og det er tid for lammekjøtt.
Fårikål er godt, men det er mange andre retter,
som kan lages med dette gode kjøttet.
Høstens grønnsaker er på sitt beste,
så dette må brukes når det er i sesong.
Kortreist og bærekraftig.
Jeg var heldig i dag og kom over et parti med lekkert lammekjøtt fra Røros.
Det var lite bein og masse fint kjøtt.
Halv pris pga kort dato, men det passer jo fint
for vi skulle ha det til middag i dag.
Og det hadde faktisk over en uke igjen til best før dato, så dette var perfekt.
1.5 kg lammelår i skiver/fårikålkjøtt
salt og pepper
2 laurbærblader
noen kvister timian
noen kvister rosmarin
1 stor løk
4 gulrøtter
8 -10 små poteter
hel, svart pepper
vann
1 lite hodekål
Legg gryta i vann, minst en time.
Plukk inn urtekvaster fra hagen,
hvis du har,
tiden er her for å høste inn nå.
Legg løk i båter, skrellete gulrøtter i biter og småpoteter i leirgryta.
Dryss over litt salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper før det legges
oppå grønnsakene i gryta.
Ha på laurbærblad og urtekvastene.
Dryss over en neve med hel, svart pepper.
Fyll på med vann så det nesten dekker grønnsakene.
Legg lokket på gryta og sett den i kald ovn.
Still ovnen på 220 grader.
La stå i ca 2 timer, gjerne lengre.
Del opp et holdekål i båter og kok i lettsaltet vann i ca 15 minutter.
Hell av vannet og damp godt,
krydres med litt salt og grovmalt pepper.
Dryss over litt finhakket persille ved servering.
Server med lettdampet hodekål.
Vel bekomme!