2,5 kg lammebog i skiver
1/2 hodekål i båter
10-12 småpoteter
2 store gulrøtter
1/2 sellerirot
2 gule løk i skiver
6 dl vann
1,5 ts salt
2-3 grønnsaksbuljongterninger
2-3 laurbærblader
2-3 ts hel pepper
2 ss finhakket persille
Skrell og rens poteter og grønnsakene.
Del alt i litt store biter.
Skrell og del løken i båter.
Ha kjøtt og grønnsaker over i en gryte,
hell på vann og kok opp.
Strø over hele pepperkorn.
Tilsett 2-3 buljongterninger for fyldigere smak.
Dersom bogskivene er store, kan de med fordel deles opp litt.
Du kan også bruke fårikålkjøtt, men pass på at det er mye kjøtt på bitene.
Fjern skummet og ha i laurbærblad og litt salt.
La det småkoke i 2 1/2 til 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner lett fra beina.
Dryss litt hakket persille over hver porsjon før servering.
Server gjerne med flatbrød.