Kalkunlår med poteter, løk og eple i Røhmertopf.

 

Late feriedager, regnvær ute, Tour da France på tv’n.

Da passer det fint med noe lettvint og godt til middag.

Etter uker med grillmat,

er det greit med middag som lager seg selv, inni ovnen.

 

Røhmertopf fungerer perfekt i så måte.

Alt i samme form, lite oppvask,

ingen vask av stekovn, jupp dette er fin feriemat,

når ingen gidder å stå over grytene.

Etter 15 dager på bilferie i Sverige og Danmark,

er det helt ok å slappe av med litt av maten

som ble med i bagasjen fra det store utland.

Her har jeg to kalkunlår, kjøpt i Sverige,

sammen med det som var i kjøleskapet når vi kom hjem.

Jeg brukte til 4 personer

2 kalkunlår ca 1.5 kg

8 store nypoteter

1 løk

2 røde epler

1,5 dl vann

provancekrydder,

salt og pepper.

Legg leirgryta i vann i ca 1/2 time

så den er gjennomtrukket av vann,

ellers kan den sprekke inni ovnen.

Del opp grønnsakene i båter.

Ha alt i forma, hell over vann,

legg kalkunen på toppen og krydre godt.

Settes inn i KALD ovn.

180 grader varmluft i ca 1/5 til 2 timer.

Så er det bare å servere, rett fra formen, lite oppvask liker vi. 

I dag serveres kalkunen med et glass iskald hindbærvann/bringebærbrus, som ble med fra Danmark.

Sukkerfri naturligvis.

Ha en fin og lat dag foran TV’n.

Det er innevær, så da er det greit med Tour de France.

Velbekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg