Kålstuing av savoykål.

Nydelig tilbehør til kjøttkaker i brun saus.

Idag ble det laget av savoykål i stedet for hodekål.

Fjern de ytterste bladene og del opp kålen.

 

1 kålhode

ca 1 l vann

2 ts salt

Sausen:

4 ss smør

4 ss hvetemel

4 dl av kokevannet fra kålen

2 dl melk

litt salt og pepper

Skjær kålen i passe store biter, ikke for små.

Kokes i lettsaltet vann i ca 10 minitter.

Hell av vannet, men ta vare på det til sausen.

Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet.

Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus.

La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.

Server nylaget kålstuing til kjøttkaker i brun saus.

 

 

 

Sausen kokes opp og kjøttkaker tilsettes og får trekke i sausen til de er gjennomvarme og myke.

 

Serveres med nyrørte tyttebær. jeg tar opp frosne bær og heller over i et glass.

Lar det tine sakte før jeg tilsetter søtning og rører det sammen før servering.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg