Kålstuing av savoykål.

Nydelig tilbehør til kjøttkaker i brun saus.

Idag ble det laget av savoykål i stedet for hodekål.

Fjern de ytterste bladene og del opp kålen.

 

1 kålhode

ca 1 l vann

2 ts salt

Sausen:

4 ss smør

4 ss hvetemel

4 dl av kokevannet fra kålen

2 dl melk

litt salt og pepper

Skjær kålen i passe store biter, ikke for små.

Kokes i lettsaltet vann i ca 10 minitter.

Hell av vannet, men ta vare på det til sausen.

Smelt smør i en kasserolle og rør inn melet.

Spe med kokekraft fra kålen og melk, til du får en litt tykk hvit saus.

La sausen koke i ca. 5 minutter under omrøring. Smak til med muskat, salt og pepper.

Tilsett den kokte kålen og bland den godt inn i sausen.

Server nylaget kålstuing til kjøttkaker i brun saus.

 

 

 

Sausen kokes opp og kjøttkaker tilsettes og får trekke i sausen til de er gjennomvarme og myke.

 

Serveres med nyrørte tyttebær. jeg tar opp frosne bær og heller over i et glass.

Lar det tine sakte før jeg tilsetter søtning og rører det sammen før servering.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg