1 1/2 kg okse høyrygg
4-5 ss smør til steking
5 ss hvetemel
1 1/2 l kjøttkraft
1 finhakket løk
1 ts salt
1 ts svart pepper
Dryss melet over kjøttet i pannen, og rør ut med litt vann,
så du får en sausebase.
Jeg har frossen kraft i frysenen,
som er kokt på bein,
da får du en helt herlig kraft, som blir full av kollagen,
den er helt som gele når den er kald.
Jeg tinte den i gryta før jeg tilsatte kjøtt og sauseblandingen.
Tilsett hakket løk og la kjøttet koke i sausen i 2-3 timer,
på lav varme.
Løken koker helt bort i sausen,
men smaken sitter der.
Kok til kjøttet er mørt og nesten løser seg opp i sausen.
Smak til med salt og pepper.
Server sosekjøtt med kokte grønnsaker,
ertestuing eller kålstuing og kokte poteter,
eller potetmos og rørte tyttebær.