Middagspai med kikerter – glutenfri.

Lavkarbo og glutenfri er bra,

men her får du også en paideig med masse proteiner.

 

Laget av kikerter.

Og havremel.

 

Nyttig for kroppen.

Lettvint å lage, og rimelige råvarer.

Da er det bare å gå i gang.

 

2 bokser avrente kikerter

1 ss olje ellersmeltet smør

3 ss havremel

1 ss mandelmel

2 ss vann

1 ts salt 

Hell av laken fra kikerterboksen og skyll ertene i kaldt vann. 

 

Miks sammen alle ingredienser til en fast deig i en kjøkkenmaskin.

 

Trykk ut  deigen i en paiform.

 

Forstekes i 175 grader i ca 15 minutter.

 

La paibunnen avkjøles litt før du fyller den.

 

  I dag fyller jeg paien med restemat,

en deilig orientalsk gryte med byggryn,

som toppes med en eggestand av 3-4 egg.

 

 (3-4 egg knekkes og has i en bolle,

tilsett melk/vann,

1-2 ss pr egg.

Pisk luftig, smak til med salt og pepper.)

 

Mange gode byggeklosser og veldig mettende.

 

 

Paiskallet kan også fylles med stekt kjøttdeig

som krydres godt med urter sammen med en boks tomater.

 

Ekstra godt med litt sprøstekt bacon eller chorizo over.

 

Toppes med revet ost.

 

Inn i varm ovn i 200 grader i ca 30 minutter.

 

Til fyllet har satt seg og osten er smeltet.

 

Avkjøles litt før den skæres opp og serveres

gjerne med litt grønt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg