Kjøttgryte med paprika.

 

En varmende og god gryterett laget med

kjøttdeig/hakket oksekjøtt

er lettvint på en travel hverdag.

Jeg hadde en pakke hakket oksekjøtt i fryseren,

og masse paprika i kjøleskapet.

Da ble det en variant av Ungarsk Gullars.

Litt forenklet,

tilpasset råvarer de fleste har i kjøleskap og fryser,

men stadig med god smak av kjøtt og paprika.

1 løk

2 fedd hvitløk

500 g kjøttdeig/hakket oksekjøtt

1 ts spisskummen

1-2 ts paprikapulver

3 ss tomatpuré

2-3 røde paprika

2 gulrøtter

1 neve svarte olivener

400 g hakka tomat

4 dl kraft/buljong

salt og pepper

smør til steking

 

 

Finhakk løk og hvitløk.

Fres dette i varm panne med smør,

men pass på så det ikke blir brent,

da blir det en ubehagelig brentsmak

som gjennomtrenger hele gryteretten.

Ha i kjøttdeig og stek til kjøttet er gjennomstekt.

krydre med spisskummen og paprikapulver.

Rør inn tomatpuré og la den stekes til råsmaken forsvinner.

 

 

Del paprika i terningar og tilsett i gryta,

sammen med olivener og gulrot i terninger.

Du kan godt ha i et glass med hermetiske paprika,

hvis du har,

men det er ikke nødvendig.

 

Hell over kraft eller buljong og vann og boksen med hakket tomat.

 

Smak til med salt og pepper.

 

La gryta simre på lav varme i 15-20 min.

Serveres gjerne med kokt ris eller bulgur.

Vel bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg