Kjøttkaker i brun saus med kålstuing og tyttebær.

 

 

 

Høsten er her og kjøttkaker med kålstuing er god og nærende høstmat.

Jeg lager mye når jeg først er i gang, da har jeg alltid noen ferdige kjøttkaker i fryseren.

Ofte dobler jeg oppskriften og steker kakene i ovnen,

før de kjøles ned og legges i passende måltidsposer i fryseren.

 

800 gr kjøttdeig

2 ts salt

1 ts pepper

1 ts  malt ingefær

1 ts hvitløkspulver 1 ts løkpulver

eller

1 finhakket løk

3 ss potetmel

3 dl vann

 

Rør salt godt inn i kjøttdeigen.

Rør inn krydder og potetmel og spe med vann, litt av gangen.

Form farsen til runde kaker med en skje, som dyppes i et glass med kaldt vann mellom hver kake.

Ha smør i en varm stekepanne. Demp varmen litt før kakene legges i.

Stekes i  ca. 3-5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Lager jeg mange legger jeg dem inn i varm stekeovn og steker de i 10-12 minutter.

 

Brun saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l kjøttkraft eller buljong

1 ts salt

1 ts pepper

 

Lag brun saus ved å smelte smøret i en kjele.

Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. 

Spe med varm kraft eller buljong, og rør godt mellom hver gang du sper. 

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. 

Smak til med salt og pepper.

Ha kakene over i sausen og la dem trekke i ca. 10 minutter.

 

Server kjøttkakene med brun saus med kokte poteter, kålstuing og nyrørte tyttebær

300 gr frosne tyttebør

Tines i et norgesglass.

Røres godt sammen med sukker/søtning før servering.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg