Kjøttpai – herlig restemat.

 

 

Kjøttpai med sprøtt paiskall og sprøstekt pailokk på toppen. 

Det er lettvint og godt.

I dag ble det en restepai, med kjøtt fra julens middager.

For å gjøre det enda mer lettvint, brukte jeg ferdig paideig.

2 paideiger

rester av kjøtt/poteter/saus/grønnsaker

egg til pensling

Trykk ut den ene paideigen i en paiform, gjerne med løs bunn.

Da blir det lettere å få ut paien av forma, når den skal skjøres opp.

Forstek paibunnen i ca 10 minutter, 200 grader. Husk den må prikkes, for ikke å heve seg for mye.

Skjær opp kjøtt, pølse, ribbe, poteter og  fres i godt smør i en stekepanne,

jeg brukte ribbefett i dag, for det gir god smak.

Fyll på med rester av brunsaus, og erterstuing.

Ta ut den forstekte bunnen og fyll oppi alt fra stekepanna.

Dekk med den andre paideigen og klem til fint langs kanten,

slik at det blir tett. Husk å stikk noen hull i paiskallet for å slippe ut damp.

Pensle med sammepisket egg,

før paien settes inn i 200 grader og stekes i ca 30 minutter.

La paien hvile litt før den skjæres opp.

Fin måte å bruke opp middagsrester på.

Vel bekomme!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg