Kjøttpai med sprøtt paiskall og sprøstekt pailokk på toppen.
Det er lettvint og godt.
I dag ble det en restepai, med kjøtt fra julens middager.
For å gjøre det enda mer lettvint, brukte jeg ferdig paideig.
2 paideiger
rester av kjøtt/poteter/saus/grønnsaker
egg til pensling
Trykk ut den ene paideigen i en paiform, gjerne med løs bunn.
Da blir det lettere å få ut paien av forma, når den skal skjøres opp.
Forstek paibunnen i ca 10 minutter, 200 grader. Husk den må prikkes, for ikke å heve seg for mye.
Skjær opp kjøtt, pølse, ribbe, poteter og fres i godt smør i en stekepanne,
jeg brukte ribbefett i dag, for det gir god smak.
Fyll på med rester av brunsaus, og erterstuing.
Ta ut den forstekte bunnen og fyll oppi alt fra stekepanna.
Dekk med den andre paideigen og klem til fint langs kanten,
slik at det blir tett. Husk å stikk noen hull i paiskallet for å slippe ut damp.
Pensle med sammepisket egg,
før paien settes inn i 200 grader og stekes i ca 30 minutter.
La paien hvile litt før den skjæres opp.
Fin måte å bruke opp middagsrester på.
Vel bekomme!