EN ENKEL SNAPS Å BEGYNNE MED ER MYNTE, ELLER SOM HER; PEPPERMYNTE.
Den er god til lam og til desserter, eller som en appetittvekkende aperitiff.
Du trenger
5 store og friske peppermynte stilker med blader
70 cl klar snaps/vodka/ren alkohol
Oppskrift på peppermyntesnaps:
Bruk en rengjort glassbeholder/norgesglass med stor åbning, da er det lettere at få stilkene ut etter de har trukket.
Legg de godt rengjorte myntestilkene med blad ned i glasset og hell snaps/vodka over. Jeg klipper de i mindre biter for lettere å få smak ut av dem.
La det trekke et mørkt sted i 8 dager før du filtrerer essensen gjennem et klede eller et kaffefilter.
Hell snapsen på en flott snapseflaske – den er klar til at drikke uten å fortynnes.
Lagres den lengre, inntil 2 uker med bldene i spriten, får du en tinktur.
Den gjør seg bedre etter lagring, gjerne ett par måneder eller inntil 5 måneder.
Det skulle bli perfekt til jul.
Myntesnaps får en fin gyllengrønn farge.
Peppermyntesnaps kan også brukes i en kopp varm sjokolade.
Skål!
Mynte har blitt brukt til mange ting,
så som for
fordøyelse, forkjølelse, influensa, hodepine og antispetisk mot virus.
Så denne kan nytes med GOD samvittighet.