Kryddersnaps – Peppermyntesnaps.

 

EN ENKEL SNAPS Å BEGYNNE MED ER MYNTE, ELLER SOM HER; PEPPERMYNTE.

Den er god til lam og til desserter, eller som en appetittvekkende aperitiff.

Du trenger

5 store og friske peppermynte stilker med blader
70 cl klar snaps/vodka/ren alkohol

Oppskrift på peppermyntesnaps:

Bruk en rengjort glassbeholder/norgesglass med stor åbning, da er det lettere at få stilkene ut etter de har trukket.

Legg de godt rengjorte myntestilkene med blad ned i glasset og hell snaps/vodka over. Jeg klipper de i mindre biter for lettere å få smak ut av dem.

La det trekke et mørkt sted i 8 dager før du filtrerer essensen gjennem et klede eller et kaffefilter.

Hell snapsen på en flott snapseflaske – den er klar til at drikke uten å fortynnes.

Lagres den lengre, inntil 2 uker med bldene i spriten, får du en tinktur.

Den gjør seg bedre etter lagring, gjerne ett par måneder eller inntil 5 måneder.

Det skulle bli perfekt til jul.

Myntesnaps får en fin gyllengrønn farge.

Peppermyntesnaps kan også brukes i en kopp varm sjokolade.

Skål!

 

 

Mynte har blitt brukt til mange ting,

så som for

fordøyelse, forkjølelse, influensa, hodepine og antispetisk mot virus. 

Så denne kan nytes med GOD samvittighet.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg