Idag ble kjøleskapets grønnsaks-skuffe tømt,
veldig greit å bruke opp alt i en god og smakfull suppe.
Jeg hadde også noen kyllingfileter liggende,
så da ble det en god og mettende suppe av grønnsaker og kylling.
Dette er billig og sunn mat,
og det minsker matsvinn når man får brukt opp alt man har i kjøleskapet.
Kjapt går det også.
Og det blir en hel gryte full, så det metter mange,
eller man har ferdiglaget middag i flere dager.
Fin å fryse ned er den også, så her er det vinn vinn.
Ferdig middag i fryseren er deilig på travle dager.
Sånn cirka det jeg brukte:
1/2 sommerkål/spisskål
4 gulrøtter
3-4 små løk
4 kyllingfileter
2 kyllingbuljongterninger
vann
litt kålrot og sellerirot
litt purreløk
Men poenget er at man tar det man har.
Alt av rotgrønnsaker funker fint,
og av kjøtt kan du bruke det som du har liggende,
f.eks kjøttpølse, skinke, koteletter, kylling, kjøttboller,
ja til og med fisk fungerer fint i denne restesuppa.
Og den kan fint lages helt vegetarisk,
trenger ikke verken kjøtt eller fisk i suppa.
Grønnsaker ble skrellet og delt i mindre biter, det samme ble kyllingen.
Alt gikk i gryta, sammen med litt vann, så vidt at det dekker.
Kok opp å la det simre i en god halvtimes tid.
Tilsett et par kylling buljongterninger, eller kraft hvis du har.
Evt krydre med litt salt og pepper og de urtene du liker.
Så er det bare å øse opp.
Godt med et lite kuvertbrød ved siden av:
en lettvint oppskrift her: hvitløksbrød.