Lettvint Moussaka med fløtegratinerte poteter.

 

Idag ble det en lettvint variant av moussaka.

Jeg hadde en pakke med ferdiglaget fersk fløtepoteter liggende.

Og i fryseren hadde jeg kjøttdeig av storfe.

Moussaka skal etter tradisjonen lages av lammekjøtt,

men denne gangen ble det med okse/storfe.

 

400-gram kjøttdeig

1 løk

2 fedd hvitløk

1 kvast fersk persille

2 ss olje til steking

1 boks hermetiske tomater

1 dl passata

1 ts salt og svart pepper

Ca. 500-gram fløtegratinerte poteter, fersk

Hvitost i skiver/revet – ca 150 gram

 

 

Finhakk løk, hvitløk og persille.

Fres det i pannen med olje i noen minutter.

Ta det ut og stek kjøttdeigen til den får stekeskorpe.

Jeg bruker oksekjøtt idag,

selv om det etter tradisjonen skal være lammekjøtt.

Bland alt sammen i stekepanna og tilsett tomater og krydder.

 

 

Legg kjøttfyllet i en ildfast form,

toppes med et tykt lag med fløtepoteter.

 

 

Skjær osteskiver og legg på toppen,

eller dekk med revet hvitost.

Dryss over oregano.

 

 

 

Stekes midt i ovnen på 180 grader varmluft, ca. 30 minutter.

Nytes boblende varm.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg