LØKPAI. Billig hverdagsmat med mye smak.

I dag ble det en løkpai, med en liten vri.

Jeg hadde rester etter taco, så for å bruke opp tilbehøret puttet jeg dette i også.

Det var litt tomater, revet icebergsalat, fetaost, i tillegg masse løk.

2 hele store løk ble skåret i ringer og puttet på toppen av forma,

før eggeblandingen ble fyllt på.

Et godt lag med revet ost fra den samme tacomiddagen

ble brukt her.

Godt å få unna alle rester og ryddet i kjøleskapet.

 

Bunn

4 dl mel

2 ss kaldt vann

125 gram margarin

For en grovere bunn bruker jeg 3 dl grovt mel og 1 dl fint hvetemel.

Alt kjøres sammen til en glatt deig og formes smidig med hendene før den legges i plast til hvile kaldt en times tid.

Trykk deigen ut i en paiform.

Prikk deigen før du forsteker.

Dekk bunnen med bakepapir og fyll opp med ris eller tørre bønner/erter,

før den forstekes i 15-20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft.

Mens bunnen stekes, lages fyllet.

Denne kan fylles med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

Her har jeg brukt:

4 egg

2 dl melk

salt og pepper

oregano

2 løk

200 gr revet ost

Begynn med melk og egg.

Dette piskes sammen.

Skjær løk i ringer.

Alt fylles i paibunnen når den er ferdigstekt.

Hell over eggeblandingen og fordel revet ost på toppen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg