I dag ble det en løkpai, med en liten vri.
Jeg hadde rester etter taco, så for å bruke opp tilbehøret puttet jeg dette i også.
Det var litt tomater, revet icebergsalat, fetaost, i tillegg masse løk.
2 hele store løk ble skåret i ringer og puttet på toppen av forma,
før eggeblandingen ble fyllt på.
Et godt lag med revet ost fra den samme tacomiddagen
ble brukt her.
Godt å få unna alle rester og ryddet i kjøleskapet.
Bunn
4 dl mel
2 ss kaldt vann
125 gram margarin
For en grovere bunn bruker jeg 3 dl grovt mel og 1 dl fint hvetemel.
Alt kjøres sammen til en glatt deig og formes smidig med hendene før den legges i plast til hvile kaldt en times tid.
Trykk deigen ut i en paiform.
Prikk deigen før du forsteker.
Dekk bunnen med bakepapir og fyll opp med ris eller tørre bønner/erter,
før den forstekes i 15-20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft.
Mens bunnen stekes, lages fyllet.
Denne kan fylles med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.
Her har jeg brukt:
4 egg
2 dl melk
salt og pepper
oregano
2 løk
200 gr revet ost
Begynn med melk og egg.
Dette piskes sammen.
Skjær løk i ringer.
Alt fylles i paibunnen når den er ferdigstekt.
Hell over eggeblandingen og fordel revet ost på toppen.