LØKPAI. Billig hverdagsmat med mye smak.

I dag ble det en løkpai, med en liten vri.

Jeg hadde rester etter taco, så for å bruke opp tilbehøret puttet jeg dette i også.

Det var litt tomater, revet icebergsalat, fetaost, i tillegg masse løk.

2 hele store løk ble skåret i ringer og puttet på toppen av forma,

før eggeblandingen ble fyllt på.

Et godt lag med revet ost fra den samme tacomiddagen

ble brukt her.

Godt å få unna alle rester og ryddet i kjøleskapet.

 

Bunn

4 dl mel

2 ss kaldt vann

125 gram margarin

For en grovere bunn bruker jeg 3 dl grovt mel og 1 dl fint hvetemel.

Alt kjøres sammen til en glatt deig og formes smidig med hendene før den legges i plast til hvile kaldt en times tid.

Trykk deigen ut i en paiform.

Prikk deigen før du forsteker.

Dekk bunnen med bakepapir og fyll opp med ris eller tørre bønner/erter,

før den forstekes i 15-20 minutter, midt i ovnen på 180 grader varmluft.

Mens bunnen stekes, lages fyllet.

Denne kan fylles med det du har tilgjengelig i kjøleskapet.

Her har jeg brukt:

4 egg

2 dl melk

salt og pepper

oregano

2 løk

200 gr revet ost

Begynn med melk og egg.

Dette piskes sammen.

Skjær løk i ringer.

Alt fylles i paibunnen når den er ferdigstekt.

Hell over eggeblandingen og fordel revet ost på toppen.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg