Quinoa er glutenfri og er rik på proteiner.
Quinoasalat med smaker fra granateple, ingefær og mango i kombinasjon med laks,
gir en næringsrik og balansert rett som metter lenge.
2-3 laksefileter
2.5 dl quinoa
3 dl vann
2 fedd hvitløk
1 bit rå ingefær
1 rød paprika
Soyasaus
limesaft
1/2 mango
1 granateple
Ringle over
limesaft
Ha quinoaen i et dørslag og skyll under rennende vann.
Kok opp vannet i en kjele.
Ha i quinoa og legg på lokk og la det småkoke under lokk i 15 minutter.
Ta kjelen av varmen, ta av lokket og la quinoaen dampe, mens du hakker det øvrige.
Del laks i passende biter.
Ingefær, hvitløk og paprika finhakkes.
Ha laks, paprika, ingefær og hvitløk i ei ildfast form.
Ringle over litt soyasuas og limesaft.
Sett forma inn i ovnen og stek i 10 – 15 minutter på 160 grader.
Bland sammen dampet quinoa med mango og granateple,
og bland sammen med laksen rett før servering.
Resternede mango og granateple lages som en liten ekstra sidesalat.
Ringle over litt limesaft.