Lun quinoasalat med laks, ingefær, chili, hvitløk, mango og granateple.

 

 

 

Quinoa er glutenfri og er rik på proteiner.

Quinoasalat med  smaker fra granateple, ingefær og mango i kombinasjon med laks,

gir en næringsrik og balansert rett som metter lenge. 

 

2-3 laksefileter

 

2.5 dl quinoa

3 dl vann

2 fedd hvitløk

1 bit rå ingefær

1 rød paprika

Soyasaus

 limesaft

 

1/2 mango

1 granateple

 

Ringle over

 limesaft

 

Ha quinoaen i et dørslag og skyll under rennende vann.

Kok opp vannet i en kjele.

Ha i quinoa og legg på lokk og la det småkoke under lokk i 15 minutter.

Ta kjelen av varmen, ta av lokket og la quinoaen dampe, mens du hakker det øvrige.

Del laks i passende biter.

Ingefær, hvitløk og paprika finhakkes.

Ha laks, paprika, ingefær og hvitløk i ei ildfast form.

Ringle over litt soyasuas og limesaft.

Sett forma inn i ovnen og stek i 10 – 15 minutter på 160 grader.

Mango skjæres i biter og blandes med granateplekjerner.

Bland sammen dampet quinoa med mango og granateple,

og bland sammen med laksen rett før servering.

Resternede mango og granateple lages som en liten ekstra sidesalat.

Ringle over litt limesaft.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg